ANNA3 | Veerle Rooms - Babbel Art - Aan het woord | Zondag 25 oktober 2020 | 15 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 25 oktober 2020

Babbel Art met
VEERLE ROOMS

 

15.00 uur lezing

 

Inschrijven

Inschrijven voor deze lezing kan via 0472 557 257 of  foundationveerlerooms@gmail.com

tickets

Gaat NIET door

 

ANNA3 | Veerle Rooms - Babbel Art - Aan het woord | Zondag 25 oktober 2020 | 15 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen LinkeroeverVoor de 6de Babbel-Art hebben de organisatoren Adri Pluym, Frank De Mulder en Cami Toebosch hun oog laten vallen op de activiteiten van de Foundation Veerle Rooms.

Dirk Celis gaat als ervaren interviewer in dialoog met Veerle met als onderwerp: het belang van internationale kruisbestuiving voor de kunstenaar-graficus.

 

Wie is Veerle Rooms ?

Veerle Rooms studeerde Beeldende en Grafische Kunsten aan het Nationaal Hoger Instituut te Antwerpen. Gedurende 35 jaar was zij docente in het Hoger Kunstonderwijs ‘Karel de Grote Hogeschool’ en manifesteerde zich als een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars in haar discipline. Met voortdurend onderzoek en experiment blijft zij naar vernieuwing streven, zowel technisch, compositorisch als inhoudelijk. Zij behoudt de vertrouwde klassieke technieken als basis, maar integreert deze met de steeds evoluerende digitale mogelijkheden in haar werk. Haar CV vermeldt tal van nationale en internationale Eerste Prijzen. Zij gaf gastcolleges aan befaamde buitenlandse universiteiten, zie hiervoor haar website. Met opgemerkte tentoonstellingen en de realisatie van een reeks kostbare portfolio's in samenwerking met collega-kunstenaars en gelijkgezinde auteurs bracht zij een interactie over de grenzen heen tot stand.

Voorbeelden hiervan zijn o.a. De Rebus, E-POS I en II met Zuid-Afrika, Rusland, Zwitserland en recent nog Our Soldiers met Nieuw-Zeeland. De interesse voor prehistorische culturen blijven hoogtepunten in haar werk. Nieuwe projecten: Mythen & Tekens / Myths & Marks en AARDE voor het project Emoties – Emotions, geïnspireerd door de oudste prehistorische tekeningen in de grot Chauvet (Ardèche in Zuid-Frankrijk), kregen een nieuwe beeldtaal.

Met daarbij de thema’s VUUR, WATER en LUCHT ontstonden deze DE VIER ELEMENTEN. Dit betekent een ware stijlbreuk met verregaande toepassingen van de hedendaagse grafische mogelijkheden.

Waarom deze lezing bijwonen?

De grafische kunsten zijn een wat aparte maar erg internationaal gerichte niche op de scène van de beeldende kunsten.

Het netwerk van Veerle Rooms met grafische kunstenaars in de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Japan, Nieuw-Zeeland, Nederland, Zwitserland, Rusland enz hebben al meermaals geleid tot uitzonderlijke bibliofiele uitgaven. Hoe die tot stand komen, kan leiden tot een boeiende babbel.